Despre transpaletii cu catarg si cum sa il alegem pe cel potrivit (I)

Toate tipurile de transpaleti cu catarg au aceeasi functie de baza sau similara. Ridicarea unei greutati de la sol pana la o inaltime de ridicare de obicei mai mare de 800mm. Unele sunt facute pentru a ridica pana la o inaltime de lucru ergonomica, in timp ce altele ridica marfurile la o inaltime de 6 metri.

Transpaletul manual:
Este actionat manual, atat pentru deplasare cat si pentru ridicarea marfurilor. Disponibili in multiple variante de greutate si inaltime acesti transpaleti pot fi dotati si cu optiuni de ridicare rapida, ceea ce ofera reducerea numarului de actionari ale pompei fata de varianta fara pompa rapida. Se folosesc pentru utilizare ocazionala.

Transpaletul semi-electric
Transpaletul semi-electric este actionat electric pentru ridicare si manual pentru deplasare. Se poate achizitiona in multiple variante de greutate si inaltime. Se utilizeaza preponderant in depozitele mici si acolo unde sunt distane mici de parcurs.

Transpaletul mono-catarg:
Sunt transpaleti actionati electric atat pentru ridicarea cat si pentru deplasarea marfurilor. Inaltimea de ridicare este de obicei de 1.6m sau 1.9m in functie de aplicatie, cu o capacitate de incarcare de 1000kg sau 1200kg. Principala utilizare pentru un transpalet mono-catarg este ridicarea marfurilor la o inaltime de lucru ergonomica, sporind eficienta la locul de munca, usurand activitatea operatorului. Se mai pot folosi si in depozite cu inaltime redusa cat si pentru incarcarea si descarcarea rapida a camioanelor. Ofera operatorului o vizibilitate foarte buna datorita constructiei de tip mono-catarg.


Transpaletul cu catarg duplex/triplex
Este cel mai utilizat transpalet in munca zilnica in depozitele mici si mijlocii, magazine cu amanuntul si ateliere mici. Sunt disponibile cu capacitate de ridicare intre 1000kg si 1600kg, oferind o inaltime de ridicare cuprinsa intre 2m si 4.8m. In functie de nevoile clientului sunt posibile diferite variante pentru baterie si designul catargului. Incarcatorul este incorporat oferind astfel libertate de miscare in intreg depozitul. Un avantaj al acestor echiapmente este dimensiunea lor, deoarece sunt mult mai compacte. Sunt disponibile si modele ce ofera posibilitatea reglarii bratelor furcii, avand picioarele de sprijin in exteriorul paletilor facand astfel posibila ridicarea unor incarcaturi atipice.

Transpaleti cu platforma pentru operator
Atunci cand e nevoie de stivuirea marfurilor in depozitele mari sau unde exista distante mari de deplasare transpaletul cu platforma pentru operator este o alegere potrivita. Sunt echipamente dotate cu o platform pliabila pentru operator. Atunci cand platforma este ridicata transpaletul poate fi folosit si ca un transpalet standard cu viteza redusa. Cand operatorul foloseste platforma viteza transpaletului este crescuta oferind astfel o eficienta marita.

Vrei sa afli cum te putem ajuta?

Adauga detaliile tale pentru a fi la curent cu promotiile noastre!